2019-10-22 14:29:16• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyében is elkezdődött az influenzaszezon

Bár az ősz még csak épphogy bekopogtatott, a felső légúti megbetegedések és a tüdőgyulladásos esetek száma már érezhetően megugrott a nyári hónapok adataihoz képest. Mi több, az elmúlt héten már az influenza is tiszteletét tette megyénkben.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott jelentés szerint az október 20-szal záruló héten 388 új felső légúti megbetegedést regisztráltak szerte a megyében. Életkori megoszlás szerint 48 páciens még az első életévét sem töltötte be, a 2 és 4 év közöttiek 91-an, az 5 és 14 év közötti betegek pedig 119-en voltak. A 15 és 49 év közötti személyek száma 86, az 50 és 64 év közötti betegek száma 31, a 65 év felettiek sorában pedig 13 megbetegedést jegyeztek az elmúlt héten. Ami a tüdőgyulladásos eseteket illeti, e betegségből 81-et jegyeztek az előző héten, mely a korábbi adatokhoz képest számottevő emelkedést jelent.


A Közegészségügyi Igazgatóság újdopnságként közölte, sajnos az elmúlt héten megjelent az influenza is Szatmár megyében: egyelőre két beteget azonosítottak.


Az egészségügyi minisztérium nemrégiben közölte, idén körülbelül 200 ezerrel több influenza elleni védőoltást vásárolt, mint tavaly, így a vakcinák száma ebben az évben eléri a másfél millió darabot. Ezeket a vakcinákat a magas kockázati csoportokba tartozók ingyenesen kapják meg. Az egészségügyi minisztérium ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy az oltás az influenza elleni védekezés leghatékonyabb módja. A térítésmentes oltás a kockázati csoportokba tartozóknak, a 65 év feletti személyeknek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, továbbá a várandós nőknek és az egészségügyi dolgozóknak jár. Az Országos Közegészségügyi Hivatal adatai szerint október 13-ig összesen 37 949 személyt oltottak be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: